Dag 26

Dagarna rullar på. Man skulle tro att jag är helt fri från allt vad rutiner hete r, men så är inte fallet. Man skapar nya rutiner för att allt ska flyta på. Isynnerhet vid tältningen. Allt görs i en viss ordning, allt placeras på samma plats som dagen innan. Man vet var man hittar saker och ting.
Kvällsrutinerna ser ut som följer:
När jag väl kommit på plats sätts tältet upp . En sittgrop skottas i absiden. Samtidigt som fotogenköket startas tas skidskorna av och lägerskorna på. Värmebyxor och dunjacka likaså.
Blöta kläder (innersockar, fuktspärr, mössa, handskar och underställströjan) hängs upp i tältet. Sovsäcken som också är rejält fuktig från natten innan tas fram. Fotogenköket lyfts försiktigt in i tältet för att torka allt detta.
Samtidigt som Bloggen uppdateras intas ett sent fika med kex.
Middagsbestyren börjas med att snö tinas i abaiden. Makaroner, spenat, korv, bacon kokas/steks och rikligt med smör tillsätts.
Efter att middagen är avklarad lyfts köket åter in i tältet och får gå ett par timmar för att torka det sista. Detta är de bästa timmarna på dagen. Då man har tid att läsa, njuta att att man blivit trött under dagen, fått äta sig mätt. Ligga och bara återhämta sig.
Pannlampan släcks vid 20-tiden och för att den inte ska komma bort dras den ner och får hänga runt halsen.

Dagens etapp avverkades utan större bekymmer, från Virisen till fjällområdet norr om Lövlund.
Det har kommit ca 25 centimeter nysnö de sista dagarna som drivit omkring, vilket gjort att jag har fått spåra långa sträckor trots att det finns en led att följa.
I morgon planerar jag att komma fram till Tärnaby. Där väntar en vilodag.

Tankar för dagen:
Människan är slav under sina rutiner, men det viktiga är inte vad du gör utan vem du är.




Populära inlägg i den här bloggen

Ett tips till alla er som har Rottefella BC bindning

Arctic bedding

Det årliga testet av KAP-köket